kartice-male-bez-amex-2017

button-signin-1button-signup-1

ŽIVKA
04.12.2022.
NOVI SAD - POZORIŠTE MLADIH

El. pošta

Pozorište

 zivka0412 baner

„Živka" je plesna predstava osmišljena da kroz priču u okviru koje se kombinuju tradicionalni ples, savremeni pokret, scenske borbe, pesma i dramatizacija, uz aranžiranu i komponovanu muziku prikaže položaj žene u strogo patrijarhalnom vremenu i priču o nesrećnoj ljubavi, koja je opevana u tradicionalnoj pesmi „Udade se Živka Sirinićka".

Kako bi se prikazalo stanje i pozicija žene, Živka, iako predstava nosi njeno ime, nije ni protagonista ni heroj. Ona postaje objekat oko kog se odvija priča i čijom sudbinom upravljaju drugi.

Koristeći se jezikom folklora želeli smo da preispitamo i prikažemo na sceni kakva je sudbina žene u palanačkoj sredini. Da li je Živka imala mogućnost izbora, da li je ona tu mogućnost sama sebi oduzela i koliki je uticaj patrijarhalnog društva, odnosno da li je „sistem" pobedio slobodu unutar nas samih?!

Zašto „Živka" ?

U krugu vremena u kom se mi, kao čovečanstvo, neprestano vrtimo prelazeći iznova i iznova preko tačke početka i kraja, nastanka i nestanka sa iluzijom da negde idemo, mi ponavljamo prošlost u budućnosti i prepisujemo stranice već napisane istorije.

Sam pogled u nazad može da nam kaže i šta će biti, jer danas je samo u treptaju oka i postaje sutrai juče kada taj tren prođe.

Danas, kada još jednom u nizu ponavljamo greške koje će tek doći a koje su bile, potrebno je pokušati promeniti tok. Danas, kada je kao i pre hiljadu godina i sto i pre deset, jedno ljudsko biće u položaju da trpi, treba pustiti glas.

Ispričati priču iz prošlosti, ukazati i upozoriti. Pa ako krug vremena još jednom okrenemo, znaćemo da smo nešto uradili. Da smo barem u trenutku, u treptaju oka zakrivili putanju kruga i da će tako istorija, koja će opet doći, biti bolja i lepša svima koji se na tom putu zateknu.

Ova predstava je posvećena svim ženama, ne u prošlosti ili sadašnjosti, već u vremenu koje teče u večnost.

Zato „Živka"!

Autor i koreograf – Darko Stantić
Aranžer/kompozitor – Fran Pogrmilović
Vokalni pedagog – Jovana Nedeljković
Kostimograf – Đorđe Baščarević
Saradnik za koreografiju – Anđelko Đukić
Scenski pokret – Igor Greksa
Dizajn svetla – Marin Jaramazović
Konsultant za režiju – Simo Đukić

GDE?

NOVI SAD
POZORIŠTE MLADIH

KADA?

NEDELJA - 04.12.2022. u 19:30h.

VRSTE I CENE ULAZNICA?

PARTER - 900 dinara
BALKON - 700 dinara

MOGU LI ULAZNICE DA KUPIM PUTEM INTERNETA?

Ulaznice za ovaj događaj se nalaze u internet prodaji.

 

Uslovi prodaje i korišćenja

GDE SE NALAZE PRODAJNA MESTA?

Ulaznice su u prodaji u celokupnoj GIGS TIX prodajnoj mrežiKliknite na odgovarajući link za spisak prodajnih mesta u: 

Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli  ili nas pozovite telefonom na broj 021/472-4816.

AKO ULAZNICE ŽELIM DA KUPIM KAO PRAVNO LICE (FIRMA)?

 Ukoliko ulaznice želite da kupite kao pravno lice, pošaljite nam mejl na  Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli  ili nas pozovite telefonom na broj 021/472-4816.

 

-->