kartice-male-bez-amex-2017

SUMNJIVO LICE
10.11.2018.
BEOGRAD - CZKD

El. pošta

Pozorište

sl3_baner.png

SUMNJIVO LICE

Predstava po, ali i o komadu Branislava Nušića. «Sumnjivo lice» se nalazi na spisku obavezne lektire za učenike i učenice svih osnovnih škola u Srbiji, a takođe i jedan od najpoznatijih komada u istoriji srpske dramaturgije. Zbog njegove prepoznatljivosti i tematike, percipira se kao laka i bezbrižna komedija, ali da li je to zaista jedini potencijal ovog dela?

Naprotiv, njegov potencijal je kritički, a komad tretiramo kao politički, preispitivajući se da li i u kojoj meri se društvo promenilo od trenutka kada je Nušić napisao ovo delo, pa do danas. Naglasak je stavljen i na cenzuru i auto-cenzuru umetnika. Nekada, ovaj komad je bio kontroverzni, a sada, on je lektira za osnovnu školu. Ovaj komad je jedan od najpostavljenijih komada u Srbiji, karakteriše se kao komedija, pa iz pozorišta publika izlazi nasmejana. U ovoj postavci, mi skrećemo pažnju da nije smešna činjenica što je sve isto kao i pre 130 godina.

«Sumnjivo lice» je komad o vlasti, želji za istom, ali i strahom od nje, skreće pažnju na probleme koji dovode do cenzure i auto-cenzure, te su nova tema koju ovom produkcijom uvodimo – mediji.

Promene se u Srbiji uvek čekaju, ali nikad ne dolaze. To nije smešno. Uopšte nije smešno.

Režiju potpisuje Vojislav Arsić, a izvedbeni tekst Milena Bogavac. Igraju Zoran Pajić, Jelena Bogavac, Isidora Simijonović, Đorđe Živadinović Grgur, Marko Panajotović, Uroš Novović, Aleksandar Vučković, Aleksandar Jovanović i Predrag Vasić.

Predstava je nastala u koprodukciji Reflektor teatra, festivala Nušićijada i Mikser House-a, a izvodi se na sceni CZKD, u Birčaninovoj 21.

Više o predstavi i Reflektor teatru čitajte na: http://reflektorteatar.rs/sumnjivo-lice/

GDE?

BEOGRAD
Centar za kulturnu dekontaminaciju, Birčaninova 21

KADA?

SUBOTA 10.11.2018. u 20č

VRSTE I CENE ULAZNICA?

PARTER - 700 dinara

MOGU LI ULAZNICE DA KUPIM PUTEM INTERNETA?

Ulaznice za ovaj događaj se nalaze u internet prodaji.

Kako se koristi prodajni portal? | Uslovi prodaje i korišćenja

GDE SE NALAZE PRODAJNA MESTA?

Ulaznice su u prodaji u celokupnoj GIGS TIX prodajnoj mrežiKliknite na odgovarajući link za spisak prodajnih mesta u: 

AKO ULAZNICE ŽELIM DA PORUČIM DA MI STIGNU NA KUĆNU ADRESU?

Ulaznice možemo da vam pošaljemo kurirskom službom (Post express) u bilo koje mestu u Republici Srbiji. Cena isporuke ulaznice je 260 din. Za više informacija pošaljite nam mejl na Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli  ili nas pozovite telefonom na broj 021/472-4816.

AKO ULAZNICE ŽELIM DA KUPIM KAO PRAVNO LICE (FIRMA)?

 Ukoliko ulaznice želite da kupite kao pravno lice, pošaljite nam mejl na  Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli  ili nas pozovite telefonom na broj 021/472-4816.