kartice-male-bez-amex-2017

http://www.gigstix.com/images/gigstix_logo_3.jpg

CRVENA: SAMOUBISTVO NACIJE
27.11.2017.
BEOGRAD - CZKD

El. pošta

Pozorište

c3.png

Predstava Crvena: Samoubistvo nacije

Crvena: Samoubistvo nacije je predstava koju izvodi deset muškaraca, a bavi se položajem žena u Srbiji danas, te teškoćom da u ovom društvu odluče da budu ili ne budu majke.
Tekst predstave nastao je kolažiranjem teza iz knjige Mapiranje mizoginije u Srbiji: diskursi i prakse (Marina Blagojević, urednica), isečaka iz dnevne i nedeljne štampe (Politika, Blic, Kurir, Informer i Nedeljnik, tekst: Majke koje to nisu, autorka: Zorica Marković), objavljene u Srbiji, u periodu od decembra 2014. do aprila 2015; semplovanjem govora predsednika Srbije Tomislava Nikolića sa pesmama Goce Tržan, grafitima iz javnih toaleta i s drugih, sličnih mesta.

Koncept i režiju potpisuje Vojslav Arsić, a izvedbeni tekst i dramaturgiju Milena Bogavac, autori sada već kultne predstave Muškarčine, koja se četvrtu sezonu izvodi u Bitef teatru.
Igraju: Đorđe Živadinović Grgur, Mladen Sovilj, Zoran Pajić, Zoltan Pletl, Anđelko Beroš, Janko Cekić, Aleksandar Jovanović, Uroš Milojević, Uroš Mladenović, Uroš Novović, Marko Panajotović, Alek Surtov, Stefan Uroš Tešić, Jovan Zdravković

Više nisam prepoznavala mizoginiju, oko sebe. Počela sam da je prepoznajem u sebi, pa sam na svoje čuđenje, otkrila da u mojoj glavi paralelno egzistiraju tri kosmosa, tri vrednosna sistema, prema kojima je biti žena značilo sasvim oprečne stvari.

Uvidela sam da s ova tri sistema u svom biću – nisam rođena. Sva tri su bila naučena i sva tri su se u mojoj glavi smenjivala neshvatljivom brzinom. Otkrila sam da istovremeno pokušavam da budem smerna, ljupka, poslušna devojčica i dobra hrišćanka; opasna i mračna, seksualno oslobođena cica iz pornića i razumna, obrazovana, finansijski i intelektualno nezavisna osoba koja uživa u svojim pravima, trudeći se da svetu pokaže šta zna i može, na polju karijere- štreberka.

Uvidela sam oprečnost i međusobnu isključivost ovih principa i razumela da su tuga, bes i stalni osećaj krivice s kojima se borim, posledica šizofrene situacije u koju su me gura sopstvena neodlučnost između tri moguća modela ženstvenosti, koje naše društvo priznaje. Pretpostavila sam da se slično osećaju i druge žene i poželela da taj problem učinim vidljivim. Milena Bogavac o procesu pisanja teksta za predstavu Crvena: Samoubistvo nacije.

Meni je važno da kroz umetnički rad imam uticaj na društvo. Ne zanima me kulinarsko pozorište, već pozorište koje adresira društvene teme i gura zajednicu ka promenama. U tom pogledu glumci ne mogu da oponašaju tekst, već moraju da ga žive. Oni moraju duboko analizirati temu kako bi o njoj mogli sigurno da govore na sceni i van nje. Glumci u ovoj predstavi igraju u svoje ime i stoje iza onoga što govore. Oni svoje stavove ne dele na one koje zastupaju na sceni i druge, van nje. Divni i talentovani mladi ljudi koji igraju u ovoj predstavi su ambasadori nenasilja, pokretači promena, borci za ženska prava i rodnu ravnopravnost. Kao takvi služe Srbiji. To je pravi patriotizam. Vojislav Arsić, reditelj o procesu stvaranja predstave Crvena: Samoubistvo nacije.

Predstava je nastala u koprodukciji Reflektor teatra i Bitef teatra, a ovog juna izvodi se u prostoru CZKd-a u okviru konferencije MAN2017: EUROPE TALKS ON MASCULINITY – ABSTRACT PROPOSALS (više na http://e8.org.rs/man2017-abstract-proposals/ )

Više o predstavi i radu Reflektor teatra, možete pročitati na: http://reflektorteatar.rs/

Promo video predstave Crvena: Samoubistvo nacije: https://www.youtube.com/watch?v=hypqEzxj6-U

GDE?

BEOGRAD
Centar za kulturnu dekontaminaciju, Birčaninova 21

KADA?

PONEDELJAK 27.11.2017. u 20č

VRSTE I CENE ULAZNICA?

PARTER - 700 dinara

MOGU LI ULAZNICE DA KUPIM PUTEM INTERNETA?

Ulaznice za ovaj događaj se nalaze u internet prodaji.

Kako se koristi prodajni portal? | Uslovi prodaje i korišćenja

GDE SE NALAZE PRODAJNA MESTA?

Ulaznice su u prodaji u celokupnoj GIGS TIX prodajnoj mrežiKliknite na odgovarajući link za spisak prodajnih mesta u: 

AKO ULAZNICE ŽELIM DA PORUČIM DA MI STIGNU NA KUĆNU ADRESU?

Ulaznice možemo da vam pošaljemo kurirskom službom (Post express) u bilo koje mestu u Republici Srbiji. Cena isporuke ulaznice je 260 din. Za više informacija pošaljite nam mejl na Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli  ili nas pozovite telefonom na broj 021/472-4816.

AKO ULAZNICE ŽELIM DA KUPIM KAO PRAVNO LICE (FIRMA)?

 Ukoliko ulaznice želite da kupite kao pravno lice, pošaljite nam mejl na  Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli  ili nas pozovite telefonom na broj 021/472-4816.