USPAVANA LEPOTICA 08.11.2012.

El. pošta

Zabava

uspavanalepoticabalet

St. Petersburg Festival Ballet predstaviće se beogradskoj publici predstavom "Uspavana lepotica" 8. novembra u Beogradskoj arena na teatarskoj sceni.

Balet St. Petersburga neguje tradiciju ruske škole klasičnog baleta. Elegancija, gracioznost, duh 21. veka, savršen ples i izvođenje u kombinaciji sa uzvišenom raskošću kostima i scene, čine ovaj balet drugačijim od ostalih.

U okviru St. Petersburg Festival Baleta nastupaju vodeći umetnici St. Petersburga i baletske trupe koju čine izvođači iz najboljih baletskih pozorišta - UFA State Ballet Theater. Veza između ova dva baleta je više nego simbolična. UFA je jedan od najboljih ruskih baletskih pozorišta i nastavlja tradiciju St. Petersburškog baleta.

Jedan od najbrilijantnijih plesača XX veka, Rudolf Nureyev deo je UFA State Ballet Theatra i upravo je u okviru njega načinio prve plesačke korake koji su ga doveli do svetske slave. Balet je takođe povezan i sa imenom još jednog genija, koreografom Yurijem Grigorovichem. Početkom marta 1993. godine u čast sećanja na Rudolfa Noureeva, UFA je osnovala Festival of Ballet Art. Počasni predsednik festivala je upravo Yuri Grigorovich. Festival je iz godine u godinu sve poznatiji a mnogi plesači smatraju velikom čašću da nastupe na sceni gde su „Geniji baleta" učinili prve korake.

U novembru 2006. teatar je proglašen laureatom sedmog međunarodnog Festivala „Volkov's" u Yaroslavlu, nagradom koju dodeljuje Vlada Rusije, nazvanom po Fedoru Volkovu. Teatar često ide na turneje širom sveta i do sada su posetili više od 13 zemalja. Prima balerine i baletani Suleymanova Guzel, Arkadis Zinovia, Gulsina Mavlukasova, dobitnice mnogobrojnih međunarodnih nagrada, deo su trupe koju vodi umetnički direktor Teregulov Shamil koji je radio sa najslavnijim plesačima današnjice kao što su Roman Rikin i Natalia Sologub. "Zapanjujuće! Intenzivno! Elegantno!" ...naslovi su koji se mogu naći u medijima posle nastupa ovog baleta.

"Uspavana lepotica" Petra Iliča Čajkovskog, prvi je od klasičnih baleta za koje je koreografije postavio legendarni Marius Petipa. Premijerno ga je izvela trupa Serge-a Diaghilev-a u Londonu 1921. Od 1939. smatra se nezaobilaznim delom na redovnim repertoarima na pozornicama širom sveta a glavna uloga izazov je za sve balerine. Na bajku o uspavanoj princezi koju hrabri princ budi svojim poljupcem, Čajkovski je iskomponovao prelepu muziku. Produkcija donosi scenu veličanstvenog dizajna koja vodi publiku do čarobne zemlje bajki i lepota. Sam Čajkovski je za svoj balet rekao „Bolje je videti ga jednom nego ga slušati stotinu puta."

 

USPAVANA LEPOTICA, događaji

Datum:

 

Mesto:

08. novembar  2012. u 21h

 

Arena Beograd, Novi Beograd

Ulaznice

 

PARTER GOLD = 3300 RSD
I CATEGORY = 2900 RSD
II CATEGORY = 2400 RSD
III CATEGORY = 1900 RSD

Vizuelni pregled kategorija...

Fizička prodaja ulaznica: GIGS TIX Pariski magazin

Adrese prodajnih mesta, njihove lokacije na mapi i radno vreme možete pronaći na spisku prodajnih mesta sa desne strane ekrana

Ukoliko ulaznice želite da kupite kao pravno lice, kontaktirajte nas pozivom na 021.472.4816 ili pošaljite mejl na Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Prijavi se / Sign in

Novi korisnik / New user?
Registrujte se / Sign up

Zaboravljena loznika / Forgotten password?
Resetovanje lozinke / Reset password

Prodajna mesta

Ulaznice za događaje možete kupiti na brojnim lokacijama u Novom Sadu, Beogradu i ostalim mestima u Srbiji.

Za više detalja o prodajnoj mreži klikni na ovaj link

Kontakt

NOVI SAD: Pariski magazin, Kralja Aleksandra 12 - radno vreme radnim danima od 10h do 18h
BEOGRAD: Supermarket, Višnjićeva 10 - radno vreme radnim danima od 14h do 18h
 
Više informacija o svemu možete dobiti pozivom na 021.472.4816 ili slanjem maila na tix@gigstix.com

con_tel   021/472-48-16

emailButton   Pošalji poruku

 facebook-smalltwitter small instagram icon

Internet prodaja

GIGSTIX.COM internet prodajni portal: 

Poručite i platite ulaznice bez potrebe da dolazite na prodajno mesto. Platite platnom karticom (Visa, Visa electron, MasterCard, Maestro, American Express), elektronskim bankarstvom ili uplatom u banci ili pošti.

ems vma

eMS d.o.o. vrši posredovanje u prometu roba i/ili usluga na Internetu u ime i za račun GIGS TIX doo

gigs_word_footer