THE CRANBERRIES 04.12.2012.

El. pošta

Koncerti

cranberries

Irski pop rok bend THE CRANBERRIES vratio se na svetsku muzičku scenu velikom turnejom u okviru koje će po prvu put nastupiti i u Beogradu, 4. decembra u Beogradskoj areni Hali Sportova na Novom Beogradu.

 Kombinujući melodije gitarskog indie popa sa zvučnom teksturom kasnih 80.-tih uz dodavanje keltskog preliva, Cranberries je postala jedna od najuspešnijih grupa ranih 90.-tih. Predvođena pevačicom Dolores O'Riordan čiji je prodorno moćan glas glavno obeležje grupe, Cranberries izbija na vrh muzičke scene baladom "Linger" 1993. godine. Debi album "Everybody Else is Doing It, So Why Can't We?" nastavlja međunarodni uspeh pesme "Linger" a i naredni, "No need to Argue" iz 1994. godine razbija rekorde prodaje u više miliona kopija i izbacuje više hitova.

Cranberries je do sada prodao preko 15 miliona primeraka samo u Americi. Četiri albuma našli su se među top 20 na Billbordovoj listi najboljih 200 albuma svih vremena (Everybody Else Is Doing It, So Why Can't We?; No Need to Argue; To the Faithful Departed i Bury the Hatchet) kao i osam pesama među top 20 ("Linger", "Dreams", "Zombie", "Ode to My Family", "Ridiculous Thoughts", "Salvation", "Free to Decide" I "Promises").

Cranberries su nastali u Irskoj, gradu Limericku, 1989. godine. Braća Hogan, gitarista Noel Hogan i basista Mike Hogan i bubnjar Fergal Lawler, osnovali su bend a zatim objavljuju konkurs za kompozitora i tekstopisca na koji se prijavljuje pevačica Dolores O'Riordan sa grubom verzijom pesme "Linger". Ubrzo snimaju demo i prodaju ga širom Irske. Posle prodatih 300 kopija, smišljaju sebi naziv Cranberries i šalju demo sa ranim verzijama pesama "Linger" i "Dreams" izdavačkim kompanijama širom Velike Britanije.

Debi album izlazi u proleće 1993. godine koji predvodi singl "Dreams". Ni album ni singl nisu odmah postigli uspeh. Na leto i jesen kreću na američku turneju kao predgrupe bendovima Suede i The The. Odlični živi nastupi dovode ih do MTV-a gde pesma "Linger" dobija veliku rotaciju. Do kraja godine, singl postaje pravi hit. Ulazi među top 10 američkih lista a album dostiže dvostruko platinasti tiraž. Početkom 1994. probijaju se i na britanske liste a do leta izbija na prvo mesto. Iste godine na jesen, objavljuju drugi album "No Need to Argue" koji dolazi na šestu poziciju američkih lista i ostvaruje još veću prodaju od prethodnog. Do kraja godine dostiže trostruko platinasti tiraž izbacujući broj jedan rock hit "Zombie" kao i pesmu "Ode to My Family".
Na trećem albumu "To the Faithful Departed" sarađuju sa producentom Aerosmitha, Bruce Fairbairnom. Kao rezultat izlazi dosta jači i više rockom orjentisan album. Do proleća 1996. godine, album dolazi do šeste pozicije top lista ali prvi singl "Salvation" izbija na prvo mesto liste Modern Rocks. Tokom jeseni 1996. godine, bend otkazuje australijsku i evropsku turneju izazivajući glasine da će Dolores O'Riordan krenuti sa solo karijerom. Četvrti studijski album "Bury the Hatchet" objavljuju 1999. godine a prvi singl "Prommises" biće i jedini sa ovog albuma koji je izbačen na američko tržište. Album je došao do 7 pozicije u Britaniji i 13 na američkoj listi gde je ostvario zlatni tiraž.

U aprilu 1999. kreću na svetsku turneju koja je trajala do jula 2000. Ovo je bila najveća i najuspešnija njihova turneja u karijeri. U oktobru 2001. izlazi album "Wake up and Smell the Coffee" a sledeće godine i album sa najvećim hitovima "Stars - The Best of 1992.- 2002." U septembru 2003. Cranberries objavljuje da će se na neko vreme, posvetiti individualnim karijerama.

Dolores O'Riordan radi samostalno na brojnim muzičkim projektima pre objavljivanja solo albuma "Are you Listening?" 2007. a zatim i "No Baggage" 2009. godine.

Ponovo se ujedinjuju u januaru 2009. kako bi proslavili Doloresino dobijanje titule počasnog pokrovitelja na "University Philosophical Society" na čuvenom Trinity Collegeu u Dablinu.
Poslednji album "Roses" snimaju u Torontu u aprilu i maju prošle godine sa producentom Stephenom Streetom sa kojim su sarađivali na prvom, drugom i petom albumu.

 

THE CRANBERRIES, koncert

Datum:

Vreme: 

 

Mesto:

04. decembar  2012.
utorak

20.00h

 

Arena Beograd, Novi Beograd
Hala sportova, Novi Beograd 

Ulaznice

 

PL1 = 2500 RSD
PL2 = 3500 RSD
PL3 = 2900 RSD

Vizuelni pregled kategorija... 

Fizička prodaja ulaznica:

GIGS TIX Pariski magazin

Adrese prodajnih mesta, njihove lokacije na mapi i radno vreme možete pronaći na spisku prodajnih mesta sa desne strane ekrana

Ukoliko ulaznice želite da kupite kao pravno lice, kontaktirajte nas pozivom na 021.472.4816 ili pošaljite mejl na Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Prijavi se / Sign in

Novi korisnik / New user?
Registrujte se / Sign up

Zaboravljena loznika / Forgotten password?
Resetovanje lozinke / Reset password

Prodajna mesta

Ulaznice za događaje možete kupiti na brojnim lokacijama u Novom Sadu, Beogradu i ostalim mestima u Srbiji.

Za više detalja o prodajnoj mreži klikni na ovaj link

Kontakt

NOVI SAD: Pariski magazin, Kralja Aleksandra 12 - radno vreme radnim danima od 10h do 18h
BEOGRAD: Supermarket, Višnjićeva 10 - radno vreme radnim danima od 14h do 18h
 
Više informacija o svemu možete dobiti pozivom na 021.472.4816 ili slanjem maila na tix@gigstix.com

con_tel   021/472-48-16

emailButton   Pošalji poruku

 facebook-smalltwitter small instagram icon

Internet prodaja

GIGSTIX.COM internet prodajni portal: 

Poručite i platite ulaznice bez potrebe da dolazite na prodajno mesto. Platite platnom karticom (Visa, Visa electron, MasterCard, Maestro, American Express), elektronskim bankarstvom ili uplatom u banci ili pošti.

ems vma

eMS d.o.o. vrši posredovanje u prometu roba i/ili usluga na Internetu u ime i za račun GIGS TIX doo

gigs_word_footer