IL DIVO 22.09.2012.

El. pošta

Koncerti

ildivo

IL DIVO 2012 svetska turneja prati objavljivanje njihovog poslednjeg albuma WICKED GAME (Syco/Sony Music) i prikazaće najnoviji spoj izvrsne pevačke tehnike i operskih aranžmana.

Evropsku turneju IL DIVO koju promoviše NuCoast Production, počinje u septembru i uključuje koncerte u Austriji, Srbiji, Češkoj, Mađarskoj, Slovačkoj i Hrvatskoj.

Višegodišnja karijera „Il Divo" fenomena krunisana je nedavno Classic Brits nagradom za „Artist of the Decade" u Royal Albert Hallu. Time je potvrđen uspeh koji četvorica pevača uživaju od momenta kada su se pojavili na svetskoj sceni sa multiplatinastim debi albumom 2004. godine. Nastavljajući dalje sa najprodavanijim albumima - „Ancora", „Siempre" i „The Promise", Il Divo je ostao dosledan svojoj umetničkoj misiji u kojoj šire svetu svoju strast prema muzici i verovanje u njenu sjedinjujuću silu.

"Kvartet Il Divo maestralnim izvođenjem operskih verzija pop hitova, u kombinaciji sa zadivljujućom scenografijom, izvamio je ovacije pune Arene, a čini se da je i beogradska publika uspela da osvoji šarmantne pevače". "Publici nije ostalo ništa drugo nego da bude oduševljena izvođenjem poznatih pop numera u operskom maniru, glasovima i pojavom četvorice momaka." "Tokom dva sata Il Divo je pokazao zašto je postao muzički fenomen." - pratile su reportaže iz medija koncert Il Diva pre tri godine u Beogradskoj areni.

Rekordni klasični kvartet, švajcarski tenor Urs Buhler, bariton Carlos Marin iz Španije, francuski pop pevač Sebastien Izambard i tenor David Miller iz Amerike, prvi put nastupili su zajedno 2003. posle iscrpne potrage muzičkog producenta Simon Cowella da pronađe četiri pevača različitog individualnog talenta koji bi, kao grupa, stvorili muzičku magiju.

U šestogodišnjem zadivljujućoj karijeri, Il Divo se kontinuirano razvijao okupivši milione fanova širom sveta.

Prodali su više od 26 miliona albuma, 150 zlatnih i platinastih diskova, preko 2 miliona ulaznica za koncerte.

IL DIVO donosi scenu još moćniju od prethodne a pored uživanja u njihovom pevačkom umeću, publiku će iznenaditi gotovo filmski scenario koji će pratiti svaku numeru.

Sa novim dizajnerom nastupa, kreativnim direktorom Brian Burke koji je između ostalog, radio i kao umetnički direktor nastupa Celine Dion u Las Vegasu, turneja 2012. donosi odlične vizuelne i muzičke kombinacije koju čine stare pesme i premijerne sa njihovog novog albuma Wicked Game koji je, od objavljivanja u novembru 2011., već prodat u preko million primeraka širom sveta.

"Il Divo je savršena moderna fuzija opera, pozorišta i koncertnog izvođenja. Privilegija je kreirati vizuelni portret koji poziva publiku na gotovo pozorišno putovanje kroz njihovu muziku." - izjavio je Brian Burke.

Wicked Game je peti studijski album koji pored naslovne numere, dramatične obrade pesme Chris-a Issak-a, uključuje i emotivno prelepu pesmu Roy-a Orbinson-a "Crying", adaptaciju kompozicije "Adagio for Strings" Samuel-a Barber-a pod nazivom "Dove L'Amore" kao i verziju nezaboravne pesme "Time to Say Goodbye".

"Stalno se trudimo da podižemo stvari na nov nivo," izjavio je Urs. "Svaki put kada uradimo nešto novo, želimo još bolje. Radujemo što još uvek to i uspevamo." - dodao je Urs. "Novi album je mnogo zreliji i ozbiljniji. Od kada smo počeli, mnogo ljudi je pokušavalo da radi isto što i mi. Zato smo morali da se menjam ili više nikoga ne bismo interesovali." - rekao je Urs.

Karlos, Dejvid, Sebastijen i Urs radili su 18 meseci na pripremi poslednjeg albuma i sada su krenuli na novu turneju koja će opet zadiviti sve prisutne ali i doneti nešto novo, drugačije. "Kako možemo da se poboljšamo?! - pitali su četvorica rodonačelnika pop operskog pevanja. "Morali smo Il Divo da posmatramo kao novi projekat", odgovara Sebastien i dodaje "Bila je to velika investicija za sve nas po pogledu uloženog vremena, strasti i kreativnosti".

Karlos opisuje proces rada na novom albumu i turneji kao "neverovatno - stvarno možete čuti evoluciju. A i povezanost među nama sa kojom stvaramo magiju, je jača nego ikada." "Izvlačimo dela klasične muzike i dajemo im novu dimenziju kao i tekstove: npr. jedna od novih pesama zasnovana je na Betovenovoj "Mesečevoj sonati". Harmonski je više nego interesantna", rekao je Urs.

Kada su se pojavili počele su rasprave na temu pod koji muzički žanr ih klasifikovati. Da li je to opera? Pop opera? Muzičko pozorište? Ali svi pokušaju dati im odrednicu skretali su pažnju sa njihovih različitih talenata - Ursovo klasično muzičko školovanje ali istovremeno i nastupe u heavy metal bendu (i dalje je strastveni gitarista); Sebastijenovo pop angažovanje jer je pre Il Diva bio jedan od vodećih francuskih pop pevača, Karlosovu strast ka muzičkom pozorištu i bel kantu u čijim oblastima je objavio čak dva albuma do svoje desete godine, Dejvidovo intenzivno školovanje a zatim i nastupi u operi.

Il DIVO sa nestrpljenjem isčekuje nove koncerte jer kako sami kažu "Ovo nije posao. Ovo je strast."

IL DIVO, koncert

Datum:

 

Mesto:

22. septembar 2012.

 

Arena Beograd, Beograd


Ulaznice


Parter platinium = 9900 RSD
Parter gold = 7900 RSD
Parter silver = 5900 RSD
Parter = 4900 RSD
Level 200 lux = 5500 RSD
Level 200 I cat. = 5000 RSD 
Level 200 II cat. = 4500 RSD
Level 200 III cat. = 3900 RSD
Loža = 14500 RSD 

Fizička prodaja ulaznica: GIGS TIX Pariski magazin

Ukoliko ulaznice želite da kupite kao pravno lice, kontaktirajte nas pozivom na 021.472.4816 ili pošaljite mejl na Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Prijavi se / Sign in

Novi korisnik / New user?
Registrujte se / Sign up

Zaboravljena loznika / Forgotten password?
Resetovanje lozinke / Reset password

Prodajna mesta

Ulaznice za događaje možete kupiti na brojnim lokacijama u Novom Sadu, Beogradu i ostalim mestima u Srbiji.

Za više detalja o prodajnoj mreži klikni na ovaj link

Kontakt

NOVI SAD: Pariski magazin, Kralja Aleksandra 12 - radno vreme radnim danima od 10h do 18h
BEOGRAD: Supermarket, Višnjićeva 10 - radno vreme radnim danima od 14h do 18h
 
Više informacija o svemu možete dobiti pozivom na 021.472.4816 ili slanjem maila na tix@gigstix.com

con_tel   021/472-48-16

emailButton   Pošalji poruku

 facebook-smalltwitter small instagram icon

Internet prodaja

GIGSTIX.COM internet prodajni portal: 

Poručite i platite ulaznice bez potrebe da dolazite na prodajno mesto. Platite platnom karticom (Visa, Visa electron, MasterCard, Maestro, American Express), elektronskim bankarstvom ili uplatom u banci ili pošti.

ems vma

eMS d.o.o. vrši posredovanje u prometu roba i/ili usluga na Internetu u ime i za račun GIGS TIX doo

gigs_word_footer